Sensum hämtar VD från Cowi

victoria

 

Victoria Ljungberg lämnar chefsroll för att leda Sensums satsning inom innovativ stadsplanering och infrastruktur.

 

– Det är fantastiskt kul att få hälsa Victoria välkommen som VD, säger Håkan Larsson, nuvarande VD. Hon har den erfarenhet och det driv vi behöver för att utmana branschen och möta behovet av smartare och mer tids- och kostnadseffektiva projekt.

 

– Det var ett enkelt beslut att tacka ja till erbjudandet, säger Victoria Ljungberg. Jag har haft Sensum som leverantör och vet av erfarenhet att de levererar högsta kvalitet med smarta och byggbara lösningar. Det är också ett företag som sätter människan i centrum, något jag är övertygad om kommer att vara en förutsättning i vår bransch framöver.

 

Sensum, som startade 2011 och idag har 15 anställda, ökar nu takten i rekryteringsarbetet för att kunna bredda erbjudandet inom både design och produktion.

 

– Sensum har med sitt kunnande och redan starka position möjligheten att bli morgondagens samhällsbyggare. Vi ska vara med och leda utvecklingen inom både stadsutveckling och infrastruktur, där det finns stora vinster att göra med ett smartare arbetssätt.

 

Victoria Ljungberg har en lång erfarenhet som konsult och entreprenör och kommer närmast från Cowi i rollen som chef för Stockholmskontorets avdelning inom samhällsbyggnad. Innan dess byggde hon upp avdelningen för projektledning inom mark och anläggning på Tyréns, samt drev företagets satsning inom VDC. Victoria var uppdragsledare för Förbifart Stockholm och VDC-processledare för Tvärförbindelse Södertörn. Dessförinnan arbetade hon vid Skanska. Victoria har även varit Sveriges snabbaste kvinna med två SM Guld och ett silver i bagaget.

 

Victoria tillträdde sin tjänst den 19 oktober.

 

För mer information:

Nichlas Aldén, styrelseordförande, +4670 575 88 88

 

Sensum erbjuder allt från kvalificerade projekt- och byggledningstjänster till enklare utredningar och rådgivningar. Med en bra bit över 100 års samlad erfarenhet i rollen som både beställare och entreprenör förfogar man över spetskunskap inom infrastruktur- och samhällsbyggnadssektorn.

www.sensum.se