top of page

Vässad styrelse med ny ordförande

Uppdaterat: 3 maj 2023

Nu tar Sensum nästa steg i utvecklingen framåt och välkomnar Louise Nicolin som ny styrelseordförande.- Vi som grundat Sensum är måna om bolagets fortsatta utveckling och vet att för att lyckas behöver vi våga ta steget och ta in kompetens utifrån till vår ledning och styrelse. Ett första steg var att tillsätta en ny vd och nu tar vi ytterligare ett steg och välkomnar Louise Nicolin som styrelseordförande, säger Håkan Larsson, en av de fyra grundarna.


Sensum, som fyllde 10 år förra året, är på stark marsch framåt i sin ambition att utveckla och utbilda branschen i effektiva, hållbara och smarta byggmetoder. Victoria Ljungberg har varit bolagets vd sedan oktober 2020 och ser med tillförsikt fram emot samarbetet med Louise Nicolin:

- För mig blir det väldigt värdefullt att få ett bollplank i en styrelseordförande med erfarenhet av bolagsutveckling och av andra branscher än byggbranschen. Sensum har en fantastisk företagskultur baserad på en genuin vilja att hjälpa varandra att lyckas, som genomsyrar allt vi gör. Det kommer vi att bygga vidare på under vår tillväxtresa, säger Victoria Ljungberg.


Louise Nicolin startade sin karriär som konsult inom läkemedelsindustrin, har gedigen erfarenhet från att bygga upp konsultverksamhet så väl operativt som strategiskt och arbetar idag i flera bolagsstyrelser. Hon ser fram emot uppdraget som styrelseordförande för Sensum och att få använda sina erfarenheter till att ytterligare driva på bolagets utveckling och tillväxt.


"Det här är ett bolag med ägare som byggt upp en framgångsrik verksamhet, som inte har några planer på att luta sig tillbaka och vara nöjda utan vill fortsätta driva utveckling. Att de vågar skapa dynamik i sin ledning och styrelse och ta in personer utifrån gör mig väldigt inspirerad."

Louise Nicolin


Sensum, som beskriver sig som ”strategiska doers”, har en långsiktig plan för utvecklingen av verksamheten:


- Strategi för oss på Sensum är inte bara ord – vår styrelse ska vara drivande i det långa perspektivet. Nu får vi in en person som både har ett utifrånperspektiv, erfarenhet av bolagsutveckling och som kan lägga ny kraft i styrelseuppdraget, säger Victoria Ljungberg.


- Nu har vi en ordförande som tar in nytt tänkande från andra branscher med annan syn på affärer och bolagsutveckling. Det är vår blandade kunskap som utvecklar vårt lag. Vi verkar inom en i delar konservativ bransch med konsulter som jobbar på timme – vi är redo att utmanas i vårt sätt att tänka även när det gäller affärer, säger Håkan Larsson.


Sensum AB:s bolagsstämma röstade igenom förändringen i styrelsen den 21 april 2022.299 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Sensum = 30!

Comments


bottom of page